Jægers bål satte ild til i Yosemite

En voldsom brand, som har hærget et stort område i skovene i det nordlige Californien - heriblandt området omkring den kendte nationalpark Yosemite - begyndte som et ulovligt bål, som en jæger startede og lod brænde ud af kontrol.

Ingen er blevet anholdt i sagen, og det bliver stadig efterforsket, præcist hvad der gik galt, lyder det fra myndighederne i området.

Bålet, der satte gang i den store brand, har fået navnet "Rim Fire" og er den fjerdestørste skovbrand i Californien nogensinde. Det blev tændt til trods for, at der var skarpe restriktioner mod at tænde ild i det tørre og varme område.

Hvorvidt jægeren vil blive sigtet i sagen afhænger blandt andet af graden af uagtsomhed, siger talsmand for skovmyndighederne Ray Mooney.

Læs også: 75.000 hektar brændt væk i skovbrand

Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvordan de er kommet frem til, at en jæger satte gang i branden.

Branden har hærget i et området på mere end 95,910 hektar - det svarer til 958 kvadratkilometer. Den begyndte 17. august i et øde skovområde uden for Yosemite.

Omkring 5000 brandfolk kæmpede mod flammerne, da branden var på sit højeste. Slukningsarbejdet har indtil videre kostet mere end 450 millioner kroner.

Tidligere er det kommet frem, at en pot-farm kunne være skyld i branden, men har myndighederne afvist.

- Det er ingen indikation for, at jægeren var involveret i illegal marihuana-dyrkning på offentlige områder, lyder det i en meddelelse.

En række hjem og feriehytter nær Yosemite er blevet ødelagt og mindst 2500 bygninger i området er stadig truet af ilden. Ingen er kommet alvorligt til skade i den store brand.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip