Jagter dansk rekord før VM

Sådan lyder det fra Copenhagen Athletics Games’ stævnechef, Henrik Paulsen, når talen falder på et af dansk atletiks hotteste navne, den VM-aktuelle 400 meter-komet, Nick Ekelund-Arenander, inden det internationale storstævne i aften på Østerbro Stadion.

Forelagt denne melding siger den 24-årige KIF’er med et grin:

- Jeg kan ikke huske, at jeg har brugt de ord, men jeg lover et supergodt løb. Og skal jeg forbedre min danske rekord (45.50 fra 13. juli 2013 i Madrid, red.) for at vinde, må jeg jo gøre det. Jeg løber altid for at vinde.

At han har en supertid i sig, viste han på sidsteturen på 4x400 meter ved DM i Aalborg, hvor han blev noteret for 44.2 manuelt efter en fabelagtig runde.

Nick Ekelund-Arenander har svensk mor og dansk far og har to pas. Han er både dansk og svensk mester, men repræsenterer internationalt de danske farver.

Får han pludselig lyst til at stille op for Sverige i f.eks. VM eller OL, får han et års karantæne, men sådan et skifte bliver aldrig aktuelt.

- Jeg har fokus på Danmark og vil være med til at bygge det danske landshold op, så vi kan gøre os gældende på den internationale scene, siger han.

Foruden 400 meter-stjernen får Danmark kun én atlet mere med til VM fra 10. august i Moskva, stangspringeren Rasmus Wejnold Jørgensen. Han har sprunget 5,65 meter i år.

Spændende bliver også Andreas Martinsens start på 110 meter hæk. Han har i år forbedret den danske rekord til 13.68.

 

Dagens Gossip