Jamaicas lyn slog ned igen

Både Usain 'Lightning' Bolt og landsmanden Shelly-Ann Fraser-Pryce vandt begge deres tredje VM-guld på sprinterdisciplinerne i Moskva.Når det kommer til sprint i atletik, er der lige nu ingen over og ingen ved siden af Jamaica. Om det er kosten, træningen eller noget helt tredje, der gør forskellen på løberne fra den lille caribiske ø, der kun er omkring en fjerdedel af Danmarks størrelse, og resten af verden, skal der ikke gisnes om her.

Det kan bare konstateres, at Jamaica gjorde rent bord ved VM i Moskva i de discipliner, hvor det gælder om at fyre en spurt af over maksimalt 200 meter.

Magtdemonstrationen blev total på VMs sidste dag, da først Jamaicas kvinder vandt guld på 4x100 meter stafet i tiden 41,29 sek. med en vild vindermargin på 15 meter til nummer to, Frankrig, mens USA måtte nøjes med bronze efter et katastrofalt skifte undervejs.

Den medalje blev fulgt op af de jamaicanske mænd, der med Usain Bolt i spidsen tromlede al modstand og vandt i 37,36 sek. foran USA og Storbritannien. Briterne blev dog en halv time efter finalen diskvalificeret på grund af en fejl i et skifte, og bronzen gik derfor i stedet til Canada.

Bittert for briterne, der forinden havde fejret bronzen svøbt i britiske flag, ligesom de havde givet flere interviews til medierne.

Som hos kvinderne bragte USA sig også i vanskeligheder hos mændene med et dårligt skifte, men formåede dog alligevel at løbe sølvet hjem tre tiendedele af et sekund efter Bolt & Co..

Dermed vandt Jamaica guld i både 100 meter, 200 meter og 4x100 meter for såvel mænd som kvinder, og både Usain Bolt og Shelly-Ann Fraser-Pryce kan dermed se tilbage på et VM i Moskva som tredobbelte guldvindere.

Mon ikke der bliver gang i reggae-musikken i Kingston efter sådan en triumf.

 

 

Dagens Gossip