Jan Magnussen tvivler på femte Le Mans-sejr

En af dem er Jan Magnussen, der for 10. gang stiller op for GMs Corvette-team.

Fire gange har han vundet GT-klassen i den amerikanske muskelbil, men i år er håbet om en femte sejr ikke højt efter en skuffende kvalifikation langt nede i feltet for den gule Corvette med Jan Magnussen, Antonio Garcia (Spanien) og Jordan Taylor (USA).

- Jeg synes, vi har fået skruet en rigtig god bil sammen, når det gælder styring og balance. Men vi er stadig langt bagefter på fart, sagde Jan Magnussen i går via sin hjemmeside.

Aston Martin har med Vantage V8-modellen den hurtigste og mest moderne bil i klassen, men samtidig er den ikke altid så langtidsholdbar som konkurrenternes biler.

Porsche vender næste år tilbage til den store prototype-klasse LMP1, og tyskerne gearer op til det længe ventede comeback ved at indsætte to biler i GTE Pro. Med kørere, ingeniører, mekanikere og budget fra Porsche-fabrikken kan det klassiske 911-design i den nutidige GT3 RSR-udformning score endnu en klassesejr.

Ferrari, der vandt klassen sidste år, er også et realistisk bud på en GTE Pro-vinder.

I alle tilfælde er det mere stabilitet og teamwork end rå hurtighed, der skal sikre Jan Magnussen en femte klassesejr i Le Mans. Corvettes C6-version stiller op i 24-timers løbet for niende og sidste gang, inden en helt ny model står klar i 2014.

 

Dagens Gossip