Jan Ø. Jørgensen mester igen, igen, igen

Der blev gjort kort proces i finalen, og den danske badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen kan kalde sig Copenhagen Masters-vinder for tredje gang i karrieren, efter at han fredag aften besejrede Hu Yun fra Hongkong med cifrene 21-12, 21-11.

- Det er fantastisk at vinde for tredje gang. Jeg er vild med at spille herinde i Falconer Salen. Folk er oplagte efter et par dage fri i julen, så jeg har nydt opbakningen, siger Jan Ø. Jørgensen.

Den danske badmintonkomet var forsvarende vinder af turneringen, som han vandt første gang i 2009. Der er dog stadig langt op til landsmanden Peter Gade, der har imponerende 10 sejre i Copenhagen Masters.

Han regner dog ikke med at tangere Gades rekord.

- Man skal aldrig sige aldrig, men jeg synes nu, at de syv sejre, jeg mangler for at tangere Peter Gade, lyder af meget, siger Jan Ø. Jørgensen.

Finalen var hurtigt overstået. Første sæt var overstået efter bare 13 minutters spil, og efter stillingen 10-10 stak den forsvarende mester fra og vandt sættet 21-12.

I andet sæt bragte danskeren sig lynhurtigt foran 8-0, før der kom en smule liv i Hu Yun, men spilleren fra Hongkong tabte hurtigt pusten igen og var aldrig i nærheden af at komme tilbage i kampen.

Fredagens finale i herresingle blev muligvis præget af, at Hu Yun kun seks timer tidligere havde spillet semifinale mod Viktor Axelsen, mens Jørgensen spillede sin semifinale torsdag.

I hvert fald var der klasseforskel, og det kan skyldes planlægningen i programmet, tænker Jan Ø.

- I går havde jeg en, der lige var landet, og i dag havde jeg en, der har spillet kamp i eftermiddags, så jeg må sige, at turneringen er godt planlagt, siger en veloplagt Jan Ø. Jørgensen.

Med sejren i bagagen er målene klar for næste år.

- Jeg skal hæve mit bundniveau og kravle op ad verdensranglisten. Jeg vil gerne gøre det godt til VM i Kina og være blandt de otte bedste i verden, siger Jan Ø. Jørgensen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip