Jan Ø. Jørgensen selvsikker efter VM-sejr

Jan Ø. Jørgensen følte sig aldrig rigtigt presset i sin andenrundekamp ved VM i Badminton i Kina. Det på trods af, at han måtte ud i tre sæt før pladsen i 1/8-finalen var sikret.

Undervejs i kampen kunne Jan Ø. Jørgensen simpelthen se, at hans modstander Tien Chen Chou var så fysisk træt, at det kun var et spørgsmål om tid, før han brød sammen:

- Jeg havde kampen under kontrol. Jeg er ham fysisk overlegen, så jeg havde held med at få most ham rundt og gjort ham rigtig træt. Allerede i andet sæt lignede han noget, der var løgn. Der var lige behov for et tredje sæt og ti minutter ekstra på banen, men det går nok også, siger Jan Ø. Jørgensen om sejrscifrene på 21-10 19-21 21-10.

Samtidig giver han en drilsk vind i hallen skylden for, at tre sæt var nødvendige, før han han kunne løfte armene i triumf:

- Der er så meget vind i den hal. Når jeg forsøgte at løfte på nettet, sejlede den ud. Det fik jeg aldrig helt styr på. Derfor måtte vi ud i et tredje sæt. Men det gør ikke så meget. Jeg er i god form, og en af mine største forcer er, at jeg kan blive ved og ved. Det er ligegyldigt om jeg spiller 30 eller 50 minutter.

I torsdagens 1/8-finalen venter den fjerdeseedede Boonsak Ponsana. En spiller, som ligger godt til Jan Ø. Jørgensen. I de fem hidtil indbyrdes kampe har danskere vundet de fire:

- Han er ikke villig til at grave dybt. Jeg plejer at have succes med at mose ham rundt og køre ham træt. Så det bliver samme taktik som i dag.

- Han skal have det rigtig hårdt og slås for hvert enkelt point - så kan det være, han krakelerer, siger Jan Ø. Jørgensen, der ikke har tænkt sig at ændre på sit spil på grund af vinden i hallen:

- Jeg skal blive ved med at turde at slå de svære slag, så jeg ikke bare spiller sikkert på nettet. Jeg skal turde spille på bagbanen, selvom det kan være svært, når pulsen kører, og det er tæt. Men jeg må bare blive ved med at prøve.

Jan Ø. Jørgensen fortæller samtidig, at han føler sig fysisk på toppen. Noget, der er helt centralt for en spiller, der lever af sin udholdenhed: 

- Jeg var slet ikke mærket efter kampen. Samtidig bliver jeg bedre dag for dag. Så jeg håber bare, jeg får lov at spille en kamp mere end 1/8-finalen, siger Jan Ø. Jørgensen, inden han understreger, at han selvfølgelig tager én kamp ad gangen.

Herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen er også klar til 1/8-finalen efter to hurtige sæt mod et filippinsk par. For den anden tilbageværende danske herresingle, supertalentet Viktor Axelsen, blev anden runde derimod endestationen. Han tabte i to sæt til en 16-seedet japaner.

 

Dagens Gossip