Japan: Gidselvideo fra Islamisk Stat ser ægte ud

Skrevet af admin

25/01/2015

Mest læste i dag

En video med et japansk gidsel hos Islamisk Stat er tilsyneladende autentisk. Det siger Japans premierminister Shinzo Abe med henvisning til en optagelse, som dukkede op på Twitter lørdag.

På den tre-minutter lange video, der angiveligt er lagt ud af Islamisk Stat, ses et japansk gidsel, der holder et billede af det, der formodentlig er et andet japansk gidsel. Manden på billedet er halshugget.

De to tilfangetagne japanske statsborgere, Kenji Goto Jogo og Haruna Yukawa, er altså tilsyneladende dem, der optræder på billederne.

Shinzo Abe udtaler til den japanske tv-station NHK, at han på det skarpeste kræver en løsladelse af det uskadte gidsel og at han vil prioritere gidslets liv frem for alt andet.

Han kalder gidseldrabet "skandaløst" og siger, at at Japan ikke vil bukke under for terror.

Tirsdag dukkede en video op på internettet, hvor Islamisk Stat truede med at dræbe de to japanske gidsler, hvis ikke Japan indenfor 72 timer betalte en løsesum på 1,28 milliarder danske kroner.

Tidsfristen for denne betaling udløb tidligt fredag.

Japan bidrager ikke militært til den amerikansk-ledede koalition, der bomber Islamisk Stat i Syrien og Irak. Landet har dog ydet et humanitært bidrag på 200 millioner dollar til den internationale mission, der tæller over 60 lande.

Ifølge Shinzo Abe har Japan ikke planer om at tilslutte sig den militære koalition.

/ritzau/Reuters