Japan sprøjter milliarder af kroner ind i Fukushima

En talsmand for regeringen, Yoshihide Suga, fortæller, hvor vigtigt det har været for regeringen at gribe til handling.

»Lækagerne på kraftværket synes bare at blive værre og værre. Så vi har fra regeringens side af følt en forpligtigelse til at hjælpe så vidt som muligt,« siger talsmanden.

Vandet er ifølge Reuters så forurenet, at en person der står tæt ved den utætte tank, på en time udsættes for fem gange den mængde radioaktivitet, som er grænsen for ansatte på atomkraftværker.

Firmaet Tokyo Electric Power Company (TEPCO), som ejer værket, har siden tsunamien, der i 2011 medførte den katastrofale nedsmeltning på tre af værkets reaktorer, uden held kæmpet for at inddæmme radioaktiviteten.

Danske sange - find tekster til 'der er et yndigt land' og midsommervisen til børnesange som elefantens vuggevise og solen er så rød mor.

En talsmand for selskabet indrømmede kort efter ulykken, der indtraf 20. august:

»Vi opdagede ikke lækagen på et tidligt tidspunkt, og vi bliver nødt til ikke alene at undersøge vandtankene, men også overvågningssystemet.«

Tidligere afslørede Japans atomtilsyn ifølge internationale nyhedsbureauer, at der er store mængder radioaktivt grundvand under værket, og at en underjordisk spærring, der skulle forhindre vandet i at ende i Stillehavet, tilsyneladende allerede har givet efter.

Cirka 170.000 mennesker i en radius af 20 kilometer fra Fukushima blev evakueret efter ulykken i 2011. Radioaktiviteten på stedet er tidligere blevet målt til at være 20 gange højere end normalt.

De japanske atommyndigheder har angiveligt fundet overvældende beviser på høj radioaktivitet i havet ud for Fukushima.

»Det er et faktum, at de radioaktive niveauer i havvandet forbliver høje, og forureningen fortsætter. Det mener jeg ikke, at nogen kan benægte,« sagde Shunichi Tanaka, den øverste chef hos atommyndighederne, tidligere til The New York Times.

Alt om pension - læs om ældrecheck og folkepension grundbeløb til helbredstillæg, pensionstillæg og boligydelse her.

 

Dagens Gossip