Japan: Terror kan kun bekæmpes internationalt

Japans premierminister Shinzo Abe siger, at han ønsker en diskussion om, hvorvidt det japanske militær skal kunne sættes ind for at redde landets statsborgere i et landet land.

Han rejser spørgsmålet dagen efter, at militante fra Islamisk Stat sagde, at de havde halshugget en af landets journalister.

Ekstremister i Islamisk Stat sagde søndag, at de havde halshugget Kenji Goto, en veteran-krigsreporter, på trods af internationale bestræbelser på at få ham frigivet gennem en fangeudveksling. Ekstremisterne havde dræbt det japanske gidsel Haruna Yukawa en uge tidligere.

Abe gentog fordømmelser af de militante og understregede, at Japan vil leve op til alle dets forpligtelser i de internationale bestræbelser på at bekæmpe terrorisme, og at landet må være i stand til at beskytte dets statsborgere.

- En sikring af japanske statsborgeres sikkerhed er regeringens ansvar, og jeg er den person, som har mest ansvar, siger Abe, der mandag talte i et parlamentsudvalg om gidselkrisen og de barbariske drab på de to japanere.

- Jeg ønsker en parlamentsdebat om, hvordan Japan kan redde landets statsborgere, når de er i fare i udlandet, siger han.

Abe fastslog i weekenden, at Japan vil øge humanitær hjælp til Mellemøsten.

Nyheden om den fatale udgang på gidseltagningen har rystet den japanske befolkning.

Abe har antydet, at Tokyo skal kunne sende japansk militært personale til udlandet med våben. Det kræver i dag en særlov, hvis Japan for eksempel skal kunne deltage i fredsbevarende aktioner.

Japan sendte for første gang deltagere til FN's fredsbevarende missioner i 1989 og har blandt andet været aktiv i Afghanistan, Iran og Irak.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip