Jarlov efterlyser hurtigt regeringsindgreb

»Det kan være bedøvende ligegyldigt, om lærernes arbejdstidsregler bliver afskaffet af Corydon eller ved, at KL tømmer lærernes strejkekasse. Bare de bliver afskaffet,« skriver Rasmus Jarlov på Facebook.

Han mener ikke, der er noget at vinde ved at lade parterne trække konflikten i langdrag.

»Lærerne bliver fattigere, børnene dummere og forældrene irriterede. Lad os få det overstået med et hurtigt indgreb,« lyder det fra Jarlov på Facebook.

Spørgsmål: Er det ikke at kortslutte den danske arbejdsmarkedsmodel, hvor lockouten er et legitimt middel til at lægge pres på modparten?

»Jo, hvis der var udsigt til, at parterne kunne blive enige. Men det er der, så vidt jeg kan se, ikke. Så kan vi lige så godt spare forældre og elever for en masse besvær og så få det overstået med det samme,« uddyber Rasmus Jarlov over for Berlingske Nyhedsbureau.

De Konservatives arbejdsmarkedsordfører Benedikte Kiær (K) sagde tirsdag, at hun finder det »upassende« at tale om et eventuelt indgreb i en lovlig konflikt.

Spørgsmål: Skaber det ikke forvirring om, hvad de Konservative mener i den her sag?

»Nej, for der er forskel på, hvad man mener som lovgiver og som medlem af en kommunalbestyrelse. Jeg synes, det er rigtigt, at man som lovgiver ikke kan sige noget om, hvornår man måtte ønske et indgreb. Hvis man gjorde det, ville det være en direkte trussel, fordi man har lovgivningsmagten. Det har jeg jo ikke som kommunalbestyrelsesmedlem, og derfor kan jeg sige, som jeg gør ud fra en nøgtern analyse,« siger Rasmus Jarlov.

 

Dagens Gossip