“Jeg er træt af altid at forsvare min søn, som har tourettes og ADHD”

Kære du, som kalder mig for en for sød mor.

Sådan indleder Teresa Fröhling fra Sverige sin kronik i den svenske avis Nyheter24. Hun er træt og ked af, at folk synes, hun er en svag mor, fordi hun elsker sin søn og overøser ham med kærlighed.

- Min søn har tourettes. Det indebærer, han siger dumme ord. Og det indebærer, at han bruger samme dumme ord næste gang, han bliver oprørt. Men han kan ikke gøre for det.

- Min søn har ikke bare tourettes. Han har ADHD. Det indebærer, at man savner noget, der hedder impulskontrol. Impulskontrol indebærer, at man ikke kan styre sine impulser, når man bliver vred.

- Han skriger, slår og bander. Impulsen tager ikke hensyn til noget som helst. Men samvittigheden, den melder sig bagefter, han har gjort noget forkert, selv om han ikke kan forstå, at det virkelig er ham, der har gjort noget forkert. Det styrer han ikke selv. Men han bliver chokeret, ked af det og forvirret over det, der er sket.

- Og så, så behøver min søn ikke skæld ud. Min søn behøver forståelse, kærlighed og kram. Han skal have hjælp til at forstå, hvad der lige er sket. Han behøver nogen, der kan snakke med ham om, hvad han kan gøre anderledes. Og hvordan han fremadrettet kan undgå at havne i en situation igen, hvor han slår og skriger. 

- Min søn skal ikke straffes. Han bliver allerede straffet, hver dag, hvert sekund. Han ved, han er anderledes. At han skal anstrenge sig mere, end de fleste andre her i livet.

- Og kære du, som synes, jeg er for sød og for svag. Jeg kan love dig for, at min søn som voksen vil komme til mig. Han vil takke mig, og han vil stole på mig.

- Mennesker taler hele tiden om respekt. Respekt. Respekt. Respekt. Hvis man skal have respekt, skal man først respektere min søn. Respektere han svagheder. Respektere ham for den, han er. Respekt er noget, man fortjener.

- Jeg er mit barns lærer. Jeg viser vejen. Børn er det vigtigste, vi har. Er I med på kærlighedstoget? Er I med på et mere kærlighedsfuldt og forstående liv?

Teresa Fröhling, mor.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip