Jeg tror på mig selv

Så lang tid siden er det, at en brite sidst har vundet Grand Slam-tennisturneringen Wimbledons herresingle-række.

Men måske ender det nationale traume i dag, når Andy Murray udfordrer den serbiske verdensrangliste-etter, Novak Djokovic, på legendariske Centre Court.

»Jeg tror på mig selv,« siger Andy Murray og tilføjer:

»Det gjorde ondt, da jeg tabte finalen (mod Roger Federer, red.) i fjor. Jeg vil jo så gerne vinde netop den titel. Men jeg er overbevist om, at jeg har lært en masse af kampen. Nu er jeg bedre forberedt til at tackle det mentale pres.«

100 procent klar

26-årige Andy Murray tør dog ikke garantere britisk triumf.

»For det første er Djokovic ikke en spiller, man besejrer problemfrit, og for det andet ved man aldrig, hvilken tilstand man vågner op i søndag morgen (i dag, red.). Måske er jeg 100 procent klar. Måske er jeg rystende nervøs. Jeg tror mest på det første. Efter jeg tabte Wimbledon-finalen i fjor, blev jeg kort tid efter olympisk mester, og kun en måned senere vandt jeg US Open. De erfaringer, de to sejre har givet, er guld værd for mig i dag,« siger han.

Jævnaldrende Novak Djokovic fører den indbyrdes statistik 11-7 og vandt finalen i januars Australian Open, da de senest duellerede.

»Jeg ser frem til kampen mod Andy. Han er en spiller, jeg respekterer dybt. Vi har kendt hinanden siden ungdomsårene. Men selvom vi er gode kammerater, har jeg ikke tænkt mig at forære ham noget som helst. Når man befinder sig på banen, er man professionel og jagter her den ultimative triumf,« siger Novak Djokovic.

Lang og seværdig kamp

Den tidligere danske topspiller, Tine Scheuer-Larsen, der befinder sig i London som TV3 Sports tenniskommentator, glæder sig til kampen, hvor vinderen indkasserer en præmiecheck på 1,6 mio. engelske pund (cirka 14 mio. kroner).

»Djokovic er i mine øjne svag favorit. Det spil, han viste i den flotte semifinale mod Del Potro, var fremragende. Men Andy Murrays sejrschance skal ikke undervurderes. Han får publikum på sin side og har undervejs i turneringen vist sig mentalt stærk, når modstanderne har sat ham under pres,« siger Tine Scheuer-Larsen, der er overbevist om, at kampen både bliver lang og seværdig.

»Djokovic og Murray står godt til hinanden. Lige nu findes der på ATP Touren ingen spillere, der returnerer bedre end de to. Desuden er deres slag mere varierede end kollegernes,« siger Tine Scheuer-Larsen.

Elektrisk stemning

I det hele taget synes hun, at dette års Wimbledon-turnering har været sjovere end længe.

»Runde for runde er favoritterne faldet. Først tabte Rafael Nadal. Så røg Roger Federer. Men ikke desto mindre er uforudsigelighederne endt med den kamp, vi alle drømte om på forhånd,« siger Tine Scheuer-Larsen.

Hun fortæller i telefonen fra London, at optakten til kampen er meget intens.

»Alle herovre snakker om den og krydser fingre for, at Andy Murray langt om længe snupper den titel, som Fred Perry vandt i 1936. Jeg har svært ved at mindes, hvornår der før en Grand Slam-finale har været så elektrisk en stemning,« siger hun.

TV3 Sport 1 klokken 15.00

 

 

Dagens Gossip