Jelved: Gamle medier må vågne op

Den gamle aftale om mediestøtte havde et forkert fokus på distribution af trykte udgivelser, og det passer bare ikke ind i den digitale verden, forklarer kulturminister Marianne Jelved (R).

Hun er derfor glad for den aftale, hun indgik fredag med Enhedslisten, og som betyder, at støtten i fremtiden gives til den journalistiske produktion, lige meget om det er udgivet på nettet eller på papir.

- Vi vil gerne have, at det bliver hele medieverdenen, der får del i mediestøtten. Og da de internetbaserede medier ikke har distributionsomkostninger, kan de ikke blive tilgodeset efter den hidtidige ordning, siger Jelved.

Omlægningen kræver en tilpasningsperiode for medierne, erkender hun, og derfor vil der være en treårig overgangsordning.

- Man kan sige, at når man har haft et system i en tilpas lang årrække, så indretter man sig mere og mere efter, at det system udløser midler, hvis man gør det sådan og sådan. Og der er det altså ikke hensigtsmæssigt, at det er distributionen, der trækker det læs, siger hun.

Den overordnede økonomiske ramme for mediestøtten lyder på 403,6 millioner kroner, hvilket er det samme som i dag.

Aftalen betyder samtidig, at den støtte, der gives til, at de trykte medier kan omlægges til digital distribution, øges.

Derudover kommer der en såkaldt innovationspulje, hvor små hjemmesider eller medier kan søge støtte.

- Det er for at tilkendegive, at der bliver en udvikling, som er uforudsigelig, og vi vil gerne give medier mulighed for at operere her, siger hun.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip