Jelved glæder sig til udfordringen

06/12/2012 08:42

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Den nuværende gruppeformand for De Radikale, Marianne Jelved, behøvede ikke lang betænkningstid, da partiets leder, Margrethe Vestager, ringede og spurgte, om Jelved ville være kulturminister.

For Vestager fik spurgt på den helt rigtige måde.

- Jeg synes, det er en meget spændende udfordring og opgave. Jeg er ked af det på Uffe Elbæks vegne, det er klart. Men da Margrethe spurgte, om jeg ville tage over, så tænkte jeg mig om nogle minutter, siger hun til Politiken.

- For det er godt nok et spring, for jeg er jo glad for det, jeg sidder med nu. Men Margrethe fik sagt det på den rigtige måde, så jeg endte med at sige ja, siger Marianne Jelved.

Hun har endnu ikke overvejet, hvilken type kulturminister, hun vil være.

- Jeg har slet ikke tænkt over, hvordan min kulturprofil skal være, siger Jelved til Politiken, men tilføjer:

- Vi kan jo ikke undvære kunsten. Kunsten er jo det, der fornyer livet og samfundet. Det er jeg selv meget optaget af. Og jeg er selv litteraturkender, siger hun til avisen.

Den snart forhenværende gruppeformand ser frem til nye udfordringer.

- Det, jeg allerførst vil tage fat i, er at gå i dialog med de forskellige grupperinger i kunst og kulturlivet. Jeg er selv meget optaget af folkeoplysning og den bredere del af kulturlivet.

- Det er jo kun en del af det, og derfor vil jeg gå i dialog med folk. Og jeg er god til at lytte, siger hun til Politiken.

Med valget af 69-årige Marianne Jelved har statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fået placeret en af folketingets mest erfarne politikere på posten som kulturminister og opruster dermed også Kulturministeriet som værdipolitisk kampplads.

Jelved afløser Uffe Elbæk, som onsdag trak sig fra posten.

/ritzau/