Jens Voigt jubler over Tour nummer 16

De forskellige Tour-hold præsenterer i disse dage deres udvalgte ni ryttere til årets Tour de France. Også Radioshack er klar med deres hold, og her er der comeback til Andy Schleck som holdkaptajn, og så er der også blevet plads til veteranen Jens Voigt.

- Jamen, det ser ud som om jeg officielt er med. Yippieh!!. No. 16 here i come!, skriver Jens Voigt på Twitter.

Og den danske sportsdirektør Kim Andersen kan igen sætte sig til rette i tourbilen. Sidste år blev han vraget til fordel for Johan Bruyneel og Alain Gallopin, men er med i år, og han bliver ifølge det franske cykelsite, Velochrono styrmand i bilen, med Alain Gallopin som andenstyrmand. 

Bruyneel forlod holdet sidste år efter han blev nævnt sammen med Lance Armstrong i USADA-rapporten, der afslørede systematisk dopingmisbrug i cykelsporten.

Kim Andersen skal blandt andet guide Andy Schleck, der efter sidste års fravær er tilbage i touren. - Vi er glade for at have Andy tilbage. Ingen på holdet har nogensinde tvivlet på Andys talent. Stille og roligt kommer han tilbage til det niveau, vi forventer af ham, siger holdet team manager Luca Guercilena til holdets hjemmeside.

Andy Schleck missede Tour de France sidste år på grund af en voldsom skade, der senere skulle udvikle sig til en personlig nedtur med uro på holdet og en dopingsag til broderen Fränk. Derfor er der heller ikke det store pres på Andy Schleck inden touren.

- Selvfølgelig vil vi ikke lægge pres på vores mester. Efter de sidste tolv måneder vil det være urealistisk at forvente en podieplacering. Omvendt kan det mindre pres måske være med til at skabe en brillant præstation, siger Guercilena.

Her er Radioshacks ni udvalgte ryttere til Tour de France.

Andy SchleckJan BakelantsLaurent DidierTony GallopinMarkel IrizarAndreas KlödenMaxime MonfortJens VoigtHaimar Zubeldia

 

Dagens Gossip