Jernlady Thatcher er død

Skrevet af BNB

08/04/2013
Hendes talsmand, Lord Bell, siger ifølge BBC i en udtalelse: »Det er med stor sorg, at Mark og Carol Thatcher kan oplyse, at deres mor, Baronesse Thatcher, døde fredfuldt efter et slagtilfælde her til morgen,« siger han. En længere udtalelse er ventet senere. Thatcher var konservativ premierminister fra 1979 til 1990 og var den første kvinde - og eneste - på posten som britisk regeringschef. Det var hende, der sendte Storbritannien i krig med Argentina over Falklandsøerne, lige som hun også blev berømt for sin hårde kurs mod fagforeningerne. Hendes kontante stil over for politiske modstandere gjorde hende kendt som Jernladyen. Margaret Thatcher har i løbet af årene flere gange haft problemer med helbredet, blandt andet en række mindre hjertetilfælde i 2002. I 2008 skrev hendes datter Carol Thatcher i en bog, at hendes mor lider af demens. Dette blev illustreret i filmen »Jernladyen« fra 2011.

Mest læste i dag

Hendes talsmand, Lord Bell, siger ifølge BBC i en udtalelse:

»Det er med stor sorg, at Mark og Carol Thatcher kan oplyse, at deres mor, Baronesse Thatcher, døde fredfuldt efter et slagtilfælde her til morgen,« siger han.

En længere udtalelse er ventet senere.

Thatcher var konservativ premierminister fra 1979 til 1990 og var den første kvinde - og eneste - på posten som britisk regeringschef. Det var hende, der sendte Storbritannien i krig med Argentina over Falklandsøerne, lige som hun også blev berømt for sin hårde kurs mod fagforeningerne. Hendes kontante stil over for politiske modstandere gjorde hende kendt som Jernladyen.

Margaret Thatcher har i løbet af årene flere gange haft problemer med helbredet, blandt andet en række mindre hjertetilfælde i 2002. I 2008 skrev hendes datter Carol Thatcher i en bog, at hendes mor lider af demens. Dette blev illustreret i filmen »Jernladyen« fra 2011.