Jesper Skibby vil afsløre dopingverdenen i nyt tv-program

Flere cykelrytter har for længst afsløret, at de har dopet sig, men de færreste ønsker at forklare detaljeret, hvordan det helt konkret er foregået. Nu gør Jesper Skibby det.

I sin selvbiografi fra 2006 fortalte Skibby åbent, at han havde dopet sig med epo, kortison, væksthormon, testosteron og anabole steroider under sin tid som professionel, hvor han kørte for blandt andre det hollandske TVM-hold og det danske cykelhold CSC. I en ny programserie på DR vil Jesper Skibby så selv til at jagte dopingsyndere, ligesom han vil afsløre, hvordan hans eget dopingmisbrug startede, og hvordan stofferne blev en fast del af hans professionelle cykelhold.

I en pressemeddelelse skriver DR:

- Selvom det snart er 13 år siden, han stoppede som aktiv rytter, er Skibby stadig plaget af dårlig samvittighed. Han er bekymret for, om han har været med til at udbrede brugen af doping, ikke kun hos elitesportsfolk, men også blandt helt almindelige mennesker. Skibby føler, at det er tid til at give noget tilbage. Derfor vil han nu fortælle sandheden om dopingstoffernes grimme bagside, lyder det i pressemeddelelsen fra DR.

I programmerne skal Jesper Skibby desuden undersøge, hvilke fysiske og psykiske konsekvenser det har at bruge ulovlige præstationsfremmende midler. Skibby skal også med Antidoping Danmark på dopingkontrol blandt almindelig motionister, og så kobler Skibby sig på Told og Skats særlige dopingenhed.

Programmets første afsnit bliver sendt 5. august klokken 20.00 på DR 1.

 

Dagens Gossip