Jess Thorup forventer skarpe reserver i sidste EM-test

Det er et dansk U21-landshold, som er langt fra idealopstillingen, når der torsdag aften bliver fløjtet op til den sidste test før EM-slutrunden, kampen mod Sverige i Lyngby.

Landstræner Jess Thorup må undvære seks markante navne, som A-landstræner Morten Olsen har med i truppen til EM-kvalifikationskampen lørdag mod Serbien i København.

U21-landstræneren ser i fraværet af profiler som Pierre-Emile Højbjerg, Jannik Vestergaard og Yussuf Poulsen frem til at få set gode præstationer fra nogle af de spillere, der sædvanligvis må nøjes med en plads som bænkevarmere.

- Jeg kan prøve forskellige konstellationer, og de spillere, der er her, får i hvert fald lov til at vise sig frem, siger Jess Thorup.

- Når man er i denne verden, så er der pres på fra alle sider, og det vil der også være mod Sverige. Det er en del af den sidste forberedelse.

- Denne kamp er vigtig. De spillere, der får lov til at spille, har god grund til at vise sig frem med henblik på EM, siger træneren, der også må undvære Pione Sisto, Andreas Christensen og Viktor Fischer i kampen mod Sverige.

Jess Thorup lægger op til, at Esbjergs Jonas Knudsen og Brøndbys Riza Durmisi kommer til at deles om spilletiden på venstre back-pladsen mod svenskerne.

På midtbanen får Danmarks topscorer i EM-kvalifikationen, Lasse Vigen Christensen, mulighed for at få tiltrængt spilletid.

Fulham-spilleren var senest i aktion den 28. februar, hvorefter en skade spolerede resten af hans sæson.

- Lasse er en af dem, der skal spille rigtig meget. Han skal bevise over for mig, at han ikke kun er i fysisk god form, men at han faktisk kan huske at spille fodbold.

- Han har set fin ud, han har haft en opadgående formkurve, og jeg glæder mig til at se ham, siger Jess Thorup.

Danmark møder på onsdag Tjekkiet i Prag i den første kamp ved EM-slutrunden.

Tyskland og Serbien er de øvrige modstandere i gruppe A. De to bedste hold i gruppen avancerer til semifinalerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip