Jess Thorup ser det positive i halveret EM-trup

Skrevet af admin

08/06/2015

Mest læste i dag

U21-landsholdet i fodbold mødtes mandag eftermiddag på Vedbæk Stadion for at indlede de sidste forberedelser inden EM i Tjekkiet, der begynder i næste uge.

Landstræner Jess Thorup måtte dog undvære næsten halvdelen af sin EM-trup på 23 spillere, eftersom hele 11 spillere fra truppen er indkaldt til A-landsholdet, der mandag aften møder Montenegro i en testkamp i Viborg.

- På den korte bane betyder det, at vi i dag (mandag) og i morgen (tirsdag) ikke har alle mand til rådighed i forhold til træningen, siger landstræneren.

Jess Thorup vælger dog at se de positive aspekter i, at A-landstræner Morten Olsen har set sig nødsaget til at indkalde næsten halvdelen af U21-holdets EM-trup.

Det skyldes, at sidste runde i Alka Superligaen først blev spillet søndag, så de hjemlige spillere ikke er med i kampen mod Montenegro.

- Jeg vælger at tage de positive briller på. Spillerne har haft den sidste uges tid i Helsingør sammen med A-landsholdet, hvor jeg også selv var en del af det. De har fået god træning, og nogle får måske kamptræning mod Montenegro.

- Så på den måde er det en meget fin forberedelse. Og så må vi se efter kampen mod Montenegro, hvem Morten Olsen tager med til kampen mod Serbien (lørdag i EM-kvalifikationen), og hvem der kommer ind i lejren hos os, siger Jess Thorup.

U21-landstræneren ser også nogle muligheder i at arbejde med en mindre trup.

- Lige i dag har vi fortrinsvis restitutionstræning, fordi mange af spillerne var i aktion i går i Superligaen.

- Men der er muligheder for individuelle samtaler og for at lave nogle individuelle ting på træningsbanen og forme os lidt på det. Det mere holdtaktiske kommer formentlig senere, når vi er samlet med hele truppen, siger Jess Thorup.

Danmark møder Tjekkiets værter den 17. juni i Prag i den første kamp ved EM-slutrunden. De øvrige hold i gruppe A er Tyskland og Serbien, og de to bedste hold avancerer til semifinalerne.

/ritzau/