Jess Thorup udtager sin første U21-trup

Danmarks nye U21-landstræner, Jess Thorup, udtog tirsdag sin første U21-landsholds-trup. Den byder på kendte navne som Jannik Vestergaard, Hoffenheim, og Frederik Sørensen fra Bologna, men også mulige debutanter som Jonas Knudsen og Youssef Toutouh, begge fra Esbjerg.

De to spillere kender Jess Thorup indgående, da han stadig er cheftræner for Esbjerg i sæsonens sidste to Superligakampe.

- At Jonas og Youssef er med handler ikke om, at de er Esbjerg spillere, men om at de har kvaliteten til at være med. Det har de vist mig på nærmeste hold specielt i foråret, hvor de har været vigtige brikker i Esbjerg, og derfor ser jeg ingen problemer i at betragte dem som potentielle spillere på fremtidens landshold, siger Jess Thorup på DBUs hjemmeside.

Jess Thorup har inden udtagelsen rådført sig med U18-landstræner Nils Nielsen, der har haft ansvaret for U21-landsholdet, efter at Morten Wieghorst skiftede til Swansea. Thorup har måttet se bort fra skadede FCNs Uffe Bech og Rasmus Falk fra OB.

- Jeg synes selv, det er en spændende trup, vi har samlet sammen, og som har en god balance af rutine i form af blandt andre Frederik Sørensen og Vestergaard og relativt nye kræfter, siger Thorup.

U21-landsholdet møder Irland i en venskabskamp i Fredericia 31. maj, som forberedelse til den første EM-kvalifikationskamp, der spilles en uge senere ude mod Estland 7. juni.

- Selvfølgelig er det lidt hektisk, og måske havde det været rart med noget mere tid inden de første landskampe. Modsat så er jeg er rigtig glad for, at vi starter med en venskabskamp mod Irland, så jeg kan lære truppen bedre at kende. Jeg har allerede en række DVD’er af vores kommende modstander, så skal jeg nok være klar, når det går løs, beroliger Jess Thorup

Truppen bliver suppleret med yderligere fire spillere efter den sidste runde af Superligaen på mandag.Her er den foreløbige U21-landsholdstrup: Frederik Rønnow, AC HorsensJakob Busk, FC KøbenhavnFrederik Sørensen, BolognaJannik Vestergaard, HoffenheimJens Jønsson, AGFJonas Knudsen, EsbjergKasper Larsen, OBDaniel A. Pedersen, SilkeborgLasse Petry, FC NordsjællandMark Gundelach, FC NordsjællandMatthias Gehrt, BrøndbyNicolai Thomsen, AaBBassel Jradi, ABJeppe Illum, SilkeborgNicolai Brock-Madsen, Randers FCYoussef Toutouh, Esbjerg 

 

Dagens Gossip