Jihadister lover at skåne gamle ruiner i Palmyra

De antikke ruiner i oldtidsbyen Palmyra er ikke statuer og bliver derfor ikke ødelagt.

Sådan lyder meldingen fra den voldelige militante gruppe Islamisk Stat (IS), ifølge den britiske avis The Guardian. Aktivister i byen siger således, at IS har lovet at bevare størstedelen af ruinbyen.

De vil dog stadig ødelægge statuer, som de anser for at være polyteistiske (forestilling om at der eksisterer flere guder, red).

- Når det gælder den historiske by, vil vi bevare den, og den skal ikke skades, om Gud vil. Men vi kommer til at knuse idolerne (statuerne, red), som de vantro har tilbedt, siger IS-kommandant i Palmyra Abu Laith al-Saoudy til den antisyriske radiostation Alwan FM.

- De historiske bygninger vil ikke blive rørt, og vi vil ikke bruge bulldozere til at ødelægge dem, som nogle folk tror, tilføjer han.

Palmyra, som er en vigtig del af Mellemøstens kulturarv, blev indtaget af militante fra Islamisk Stat i sidste uge.

Unesco, der har Palmyra på organisationens liste over uerstattelig verdensarv, er også stærkt bekymret over udviklingen.

Syriske myndigheder har tidligere flyttet hundredvis af statuer fra Palmyra til sikre steder og har sendt en appel til den syriske hær og oprørere om at skåne oldtidsbyen.

Området omkring Palmyra har været ramme om voldsomme kampe mellem regeringstro militser og Islamisk Stat, og i sidste uge lykkedes det så den yderliggående gruppe at indtage byen.

Aktivister siger, at Islamisk Stat har brugt et 2000 år gammelt romersk teater til at henrette næsten 20 udenlandske krigere, som kæmpede mod den syriske regeringshær, onsdag.

Over 200 mennesker er blevet dræbt af jihadisterne, der også holder omkring 500 krigere fanget.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip