Jim Stjerne skal finde Olsen-afløser

Det danske fodboldlandsholds 0-4-nederlag på hjemmebane til Armenien i VM-kvalifikationen har ændret på planerne i Dansk Boldspil-Union (DBU).

Oprindeligt var det meningen, at generalsekretær Jim Stjerne Hansen ville tage en snak med Morten Olsen i efteråret om en eventuel forlængelse af kontrakten, som står til at udløbe i sommeren 2014.

Men nu skal parterne hurtigere have fundet en ny plan og gerne allerede i næste måned. Og i hvert fald skal parterne blive enige om, hvad VM-kvalifikationen skal bruges til.

- Jeg skal have en snak med Morten Olsen inden for den næste måned. Vi skal snakke om tiden efter Armenien-kampen.

- Vi har reelt udspillet vores rolle i forhold til VM-kvalifikationen, og det er derfor, vi skal have snakken nu og ikke først til efteråret, siger Jim Stjerne Hansen.

Danmark har stadig en teoretisk mulighed for at kvalificere sig til VM, men Jim Stjerne Hansen tror ikke rigtig på det. Derfor skal der måske rettes fokus på EM i 2016.

- Vi skal finde ud af, om vi skal bruge efterårets kampe på den ene eller anden måde. Vi skal finde ud af, om vi skal spille et nyt hold sammen med henblik på EM i 2016.

- Det håber jeg, at Morten Olsen er enig i. Herefter skal vi finde ud af, om Morten Olsen overhovedet er en kandidat til at fortsætte.

- Jeg har ikke nogen indikation af, hvorvidt Morten Olsen er interesseret eller ej, siger Jim Stjerne Hansen.

Det svækker ikke Morten Olsens position, at DBU melder dette ud på nuværende tidspunkt, mener Jim Stjerne Hansen.

- Sådan føler jeg det bestemt ikke. Vi har ikke set et fald i Morten Olsens entusiasme. Og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er meget begejstret for Morten Olsen.

- Jeg vil ikke udelukke, at Morten Olsen kunne være en del af sonderingerne til landstrænerposten efter 2014, siger Jim Stjerne Hansen.

At finde en eventuel ny landstræner bliver en af Jim Stjerne Hansens sidste opgaver for DBU, da han mandag meddelte, at han går af som generalsekretær ved årets udgang.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip