Joachim B. nedsabler akutpakke: Det er hul i hovedet

Beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen (LA) kritiserer regeringens aftale om 12.500 akutjob til arbejdsløse, som risikerer at miste dagpengene. Han kalder det en stoleleg til skade for virksomhederne.

- Der er ikke ét nyt job i den nye akutpakke. Thorning skaber jo ikke nye job ved at belønne virksomheder økonomisk for at vælge én type ledig frem for en anden, siger han i en pressemeddelelse.

Liberal Alliance giver ikke meget for regeringens aftale med arbejdsgiverne, kommuner og regioner.

- Det er indlysende, at der med denne stoleleg blandt ledige blot er tale om et midlertidigt plaster på såret, som ikke løser udfordringerne med at få skabt nye, varige job, siger beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen.

Kvalifikationer skal tælle mere end tiden som arbejdsløs, mener han.

- Virksomheder bliver belønnet for at vælge de ledige, der står til at ryge ud, frem for at vælge de bedst egnede ledige, siger han.

- Det er hul i hovedet at skade virksomhederne på den måde, ligesom det er decideret diskriminerende over for de ledige med de rette kvalifikationer, der ikke bliver ramt af dagpengeperioden, at de ikke kan komme i betragtning til de ledige job, siger Joachim B. Olsen.

 

 

Dagens Gossip