"Joachim B. Olsen som beskæftigelsesminister? Nej, tak"

Den socialdemokratiske kommunalpolitiker og tidligere formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) Camilla Schwalbe hetzer i et debatindlæg i Jyllands Posten mod Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Kritikken falder, fordi LA-politikerens kollega Ole Birk Olesen forsvarer Joachim B. Olsen, der er et offer for venstrefløjens evige vandrerhistorier om ham og hans udtalelser (se hele hans forsvar og indlæg i galleriet nedenfor).

Læs også: Joachim B. Olsen: Sæt flere ledige under administration

Joachim B. Olsen bliver med andre ord oftest fejlciteret og taget til indtægt for forkerte påstande, mener Olesen, der derfor bakker op om den tidligere sportsudøver:

- En dag gør vi ham til beskæftigelsesminister alligevel. Fordi han er dygtig. Og fordi I har fortjent det, skrev Ole Birk Olesen blandt andet for nyligt på sin Facebook-væg i protest mod kritkken af kollegaen.

Men det er en skræmmende tanke at få Joachim B. Olsen som beskæftigelsesminister, mener Camilla Schwalbe, der straks går i offensiven og nævner nogle af de ting, Joachim B. Olsen tidligere har sagt:

1) Social dumping er blot et andet ord for sund konkurrence, skrevet på sin Facebookprofil den 8.4.2014.

2) Løn og arbejdsforhold er alene et spørgsmål mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Det kommer ikke andre ved (…) den danske Fagbevægelse er fuldstændig ligeglade med personalet i Ryanair. De kan bare ikke lide konkurrencen (…) Ryanair betaler den løn, som er nødvendig for at tiltrække den arbejdskraft de har brug for”, skrevet på sin Facebook, 29.1.2015.

Læs også: Joachim B: Lov mod dyresex er overflødig

Hun mener derfor, at liberalismen og især med Joachim B. Olsen som beskæftigelsesminister vil smadre velfærdssamfundet, som vi kender det.

Er hun for hård i tonen, eller har hun ret?

 

Dagens Gossip