Joachim B. Olsen: Underligt at få sølv nu

Den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen er glad, men har det også underligt med, at han sandsynligvis kan bytte sin OL-bronze fra 2004 til en sølvmedalje.

Danskeren står nemlig til at rykke et trin op ad medaljeskammelen, efter at det i denne uge kom frem, at den ukrainske guldvinder Yuri Belonog var dopet i Athen. Den internationale olympiske komité (IOC) har frataget Belonog guldet.

- Jeg vil da være glad for at blive sølvvinder. Der er nogle regler, og de er blevet brudt, og så er det vel rimeligt, at jeg får den medalje, jeg burde have haft.

- Men det er selvfølgelig underligt, for det er blevet en del af min selvforståelse, at jeg har vundet bronze, siger Joachim B. Olsen.

- Men jeg har det mest sådan, at jeg alligevel vil blive glad for det, fordi det er jo det rigtige et eller andet sted, men jeg er jo gået glip af den hæder, jeg burde have fået.

- Det er ikke så slemt for mig, for jeg kom trods alt på podiet. Det ville være noget andet for ham amerikaneren, der nu har vundet guld.

- Eller ham, der blev nummer fire og ikke kom på podiet. De er blevet snydt mere end mig, mener den tidligere kuglestøder, der i dag er folketingspolitiker for Liberal Alliance.

Yuri Belonog har endnu små tre uger til at anke IOC's beslutning om at fratage ham guldet. Sker det ikke, vil Joachim B. Olsen blive ophøjet fra bronze- til sølvvinder.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip