Joachim B. taler også med New York Times

Amerikanerne skal ikke vandre ad den danske vej mod velfærd.

Det vil Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance fortælle New York Times, som vil interviewe ham om den danske velfærdsstat, når avisen i denne måned kommer til Danmark for at lave en større artikelserie om det danske velfærdssystem.

Ud over Joachim B. Olsen skal også "Dovne-Robert" Nielsen samt ministre, tænketanke, studerende og andre danskere give deres syn på velfærdsstaten.

- Jeg vil advare amerikanerne mod at gå i vores retning. Amerikanerne skal huske, hvad der har gjort USA til den nation. Det er: at de har haft den største grad af økonomisk frihed med et velfungerende marked, siger Joachim B. Olsen.

USA slås med en gigantisk statsgæld, som nærmer sig et års samlet produktion, bruttonationalproduktet. Det er ikke værd at efterstræbe, mener Joachim B. Olsen.

- USA har i de sidste mange årtier prøvet at opbygge denne kæmpestore velfærdsstat. Det er også lykkedes, men deres politikere har brugt alt, alt for mange penge, lyder hans budskab.

Det diametralt modsatte lyder fra Robert Nielsen, som i mange år har levet af offentlige ydelser og undgået arbejde.

- Jeg tror, det er vigtigt over for amerikanerne, at jeg er solidarisk med den danske velfærdsmodel, så det har jeg tænkt mig at være, sagde Robert Nielsen tirsdag til TV2.

- Således er jeg også utilfreds med en del af det danske velfærdssamfund, men jeg er ikke utilfreds med, at vi har et velfærdssamfund, så jeg vil forsvare velfærdssamfundet og så holde min uenighed internt i Danmark, forklarede han.

Joachim B. Olsen læste fra 1999 til 2002 historie i USA ved University of Idaho. Han afviser, at han fra 2002 til 09 levede af offentlige overførsler fra Team Danmark som kuglestøder i verdensklasse.

- Det er noget sludder. Team Danmark er finansieret gennem tipsmidlerne. Ingen betaler skat til Team Danmark, som er finansieret af private sponsorer. Man lever ikke af at få støtte fra Team Danmark, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip