Joachim B. vil forbyde sympatiaktioner

Liberal Alliances Joachim B. Olsen vil have Venstre og DF med på en ny lov, der skal begrænse fagforeningernes ret til at iværksætte sympatiaktioner i slagsmål om overenskomster.

Med afsæt i sagen om Vejlegården, hvor 3F torsdag fik medhold i, at deres blokader mod restauranten er lovlige, vil Liberal Alliance have ændret reglerne.

- Den her afgørelse betyder, at 3F's urimelige krig mod Amin Skov kan fortsætte. Der er behov for at få ændret reglerne, så den danske model bliver tilpasset et moderne arbejdsmarked, siger Joachim B. Olsen.

Liberal Alliance er allerede på vej med et konkret forslag, som især er rettet mod fagforeningernes ret til at indlede sympatikonflikter for at bakke andre fagforbund op.

- Vi er netop nu ved at lægge sidste hånd på et nyt lovforslag, som vil gøre det umuligt for en fagforening at etablere sympatikonflikter mod en virksomhed, hvis det er under 50 procent af de ansatte, der er medlemmer i fagforeningen, siger Joachim B. Olsen

Han mener, at konflikten om Vejlegården er et eksempel på en strid, hvor fagforeningerne har alt for vidtgående muligheder for at optrappe kampskridtene.

- Vores forslag vil sikre den danske model, men samtidig give en større grad af fagforeningsfrihed, siger Joachim B. Olsen.

Mens regeringspartierne og Enhedslisten sammen med De Konservative har sagt nej til at gribe ind i konflikterne mellem arbejdsmarkedets parter med lovgivning, så håber Joachim B. Olsen på opbakning fra V og DF.

- Jeg håber meget, at i hvert fald Venstre og DF vil støtte vores forslag, siger Joachim B. Olsen.

Da konflikten i august var på sit højeste, foreslog Venstre og Dansk Folkeparti at begrænse fagforeningernes ret til at iværksætte blokader mod virksomheder, der allerede har en landsdækkende overenskomst.

Det forslag har Venstre dog efterfølgende lagt luft til af frygt for, at begrænsninger i blokaderetten kan åbne for løndumping.

Restaurant Vejlegården har indgået en overenskomst med Krifa, som konkurrerer med 3F.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip