Job giver færre penge end kontanthjælp

For næsten tre af 10 kontanthjælpsmodtagere med børn kan det ikke betale sig at tage et job til den overenskomstmæssige mindsteløn.

De får udbetalt mere i kontanthjælp, boligstøtte og andre ydelser, end de vil kunne få ved at tage et job til mindstelønnen, som ligger på godt 107 kroner i timen, skriver Jyllands-Posten.

Det viser en ny analyse, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har udarbejdet på baggrund af en specialkørsel hos Danmarks Statistik.

Økonomen Muge Adalet McGowan fra OECD, som i 2012 var en af hovedforfatterne til en statusrapport om dansk økonomi, har en lignende vurdering. Der findes tilfælde, hvor der intet økonomisk incitament er for visse danskere til at komme i arbejde, lyder det.

- Danmark er det land i OECD, hvor det mindst betaler sig for folk på socialhjælp at tage et job, siger Muge Adalet McGowan ifølge Jyllands-Posten.

- Det er vigtigt at have velfærdsordninger for at begrænse risikoen for fattigdom, men kontanthjælp bør ikke være en fælde i passivitet, tilføjer økonomen.

Derfor er det nødvendigt at have en effektiv arbejdsmarkedspolitik, så alle, der kan arbejde, bliver aktiveret, lyder vurderingen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip