Job og ledige passer ikke sammen

Selv om køen af ledige bliver længere, vokser antallet af job, der ikke kan besættes.

Det viser en undersøgelse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, som baserer sig på en stikprøveundersøgelse blandt godt 14.000 virksomheder, skriver Jyllands-Posten.

Her fremgår det, at antallet af forgæves forsøg på at få besat et job er steget med et par tusinde siden efteråret 2011 - trods den stigende ledighed. I næsten 10.000 tilfælde fandt virksomhederne i efteråret 2012 ikke den rette mand eller kvinde til et ledigt job.

- Det er trist at opleve, at tusindvis af job ikke kan besættes, når der er mere end 160.000, der er ledige, siger direktør Henrik Bach Mortensen fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) til Jyllands-Posten.

- Beskæftigelsessystemet har svigtet arbejdsmarkedet, og der er brug for, at vi kommer til bunds i, om svigtet foregår i jobcentrene, i a-kasserne eller begge steder, tilføjer han.

Han hæfter sig ved, at de mislykkede forsøg på at koble en ledig og et ledigt job er inden for brede brancher som bygge- og anlæg, rengøring, butiksområdet og på faglærte områder som tømrer, murer eller kok.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kalder det "tankevækkende og paradoksalt", at næsten 10.000 job ikke er afsat til ledige, som mangler arbejde, skriver Jyllands-Posten,

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip