Jobboom skyller ind over Jobnet

Hvis man leder efter job, skulle man måske slå et smut forbi Jobnet.dk.

Ifølge Danmarks Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda bød årets sidste kvartal nemlig på det højeste antal job på Jobnet siden 2008.

Agenda baserer opgørelsen på tal fra Jobindsats.dk.

Jobnet er jobcentrenes jobdatabase. I fjerde kvartal indeholdte basen i alt 34.500 nye job. Dermed er der, ifølge Agenda, på et år kommet godt 30 procent flere jobopslag på Jobnet, end der var i samme periode sidste år.

De 34.500 nye jobopslag er markant flere, end der blev slået op i 4. kvartal i årene 2011, 2010 og 2009.

Hos en af konkurrenterne, det privatejede Jobindeks, kan administrerende direktør Kaare Danielsen godt genkende udviklingen.

- Vi kan registrere en kraftig stigning i antallet af offentlige job, der bliver slået op og en mindre stigning i antallet af private job, siger han til Agenda.

Han understreger dog, at der for de private job kun er tale om en svag stigning.

Det offentlige jobnet har dog også en større stigning i antallet af nyopslåede private job. I jobnet er antallet af nyopslåede private job steget med 23 procent på et år. Antallet af nyopslåede offentlige stillinger er steget med næsten 40 procent.

- Den offentlige sektor har været gennem besparelser og ansættelsesstop, men nu rører den på sig, og er begyndt at genbesætte stillinger, siger Kaare Danielsen til Agenda.

Han er nogenlunde positiv, når det gælder udsigten til jobopslag i 2013.

- Hvis ellers situationen i Sydeuropa ikke udvikler sig til det værre, så tror jeg, at vi får et bedre jobmarked i 2013, siger han.

Kilde: Agenda

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip