Jobcenter Esbjerg lancerer nye initiativer for erhvervslivet

Mange virksomheder i Esbjerg Kommune forbinder udelukkende jobcentret med aktivering af borgere – og måske især med praktikophold eller løntilskudsjob.

Netop nu igangsættes tre konkrete virksomhedsrettede initiativer:

”Samarbejdsmøde med lokale virksomheder”
Gennem en række samarbejdsmøder rettet mod bestemte brancher vil Jobcenter Esbjerg gøre virksomhederne opmærksom på Jobcentrets virksomhedsydelser.

Der vil være fokus på, hvad Jobcentret kan gøre for de enkelte virksomheder og ikke omvendt.

”En virksomhed – En indgang”
Et særligt tilbud til primært store virksomheder er at få en enkel og direkte adgang til samtlige serviceydelser i Jobcenter Esbjerg.

Virksomheden får tilbudt en fast person i jobcentret som står for al kommunikation og koordinering af samarbejdet mellem virksomheden og jobcentret.

Desuden tilbydes virksomheden en direkte og hurtig adgang til hjælp, når det gælder rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

”Virksomhedspanel”
For hele tiden at kunne tilbyde lokale virksomheder et højt serviceniveau inviterer Jobcenter Esbjerg alle lokale virksomheder med i et virksomhedspanel.

Virksomhederne får mulighed for at bidrage med viden, der kan sikre, at de på kort og langt sigt får den arbejdskraft, de har brug for. Samtidig kan de bidrage med viden, der kan forbedre jobcentrets service overfor virksomhederne.

Et kærkomment initiativ
Byrådsmedlem og formand for Arbejdsmarkedsudvalget Henrik Vallø udtaler om Jobcenter Esbjergs forstærkede virksomhedsrettede initiativer:

- For mig personligt, som folkevalgt politiker og forretningsdrivende, er det yderst vigtigt, at jobcentret yder den bedst mulige service overfor kommunens borgere og virksomheder. Disse tre virksomhedsrettede initiativer, som Jobcenter Esbjerg igangsætter, er kærkomne og signalerer vilje og handling til at tage vores lokale virksomheders behov for kvalificeret arbejdskraft og opkvalificering alvorligt. Jobcentret har rakt hånden frem til samarbejde. Nu håber jeg blot, at det lokale erhvervsliv er parat til at tage imod denne håndsrækning og gå aktiv ind i samarbejdet, siger Henrik Vallø.

 

Dagens Gossip