Jobcenter Kolding: 500 flere i arbejde

Flere ledige i Kolding skal i arbejde, eller starte på en uddannelse i 2014. Sådan lyder målsætningen i et projekt fra Jobcenter Kolding. Projektet har derfor fået det mundrette navn – 500 flere i arbejde.

Der er tale om en 4-punktsplan, der indeholder bedre jobformidling i Café Kolding, kompetenceudvikling gennem jobrotation, oprettelse af flere praktikpladser og en ny iværksætterstrategi i forhold til ledige.

- Det kan virke som en selvfølge at vores Jobcenter skal lave bedre jobformidling, men det nuværende, gode, samarbejde med de lokale virksomheder, har givet en mængde gode input, og jobcentret har fået stor ros for flere initiativerne. Dét skal vi reagere på, og have det sat i system, så vi får gjort alle vores tilbud knivskarpe, fortæller formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune, Kjeld Kjeldsen.

De største udfordringer som ledige, og Jobcenter Kolding, skal håndtere, er stagnationen i både vækst og beskæftigelse, manglen på praktikpladser og det faktum, at flere og flere job, går til udenlandsk arbejdskraft.

Lige nu er situationen den i Kolding, at der er næsten lige så mange ledige, som der er udenlandske arbejdere ansat i stillinger, der lige så godt kunne være besat af ledige kolding-borgere.

- Vi har en udfordring, der kræver, at vi alle står sammen og tager et ansvar, både kommunen, de lokale virksomheder, fagforeninger og a-kasserne. Der vil altid være udenlandsk arbejdskraft, det kan vi ikke komme udenom, men vi kan måske øge bevidstheden om, at vi altså har fuldt ud lige så gode og kvalificerede medarbejdere klar til job her i kommunen. Det er bare at kontakte jobcenteret, så finder vi de medarbejdere der er behov for, slutter Kjeld Kjeldsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip