Jobcentre tror på Mettes akutpakke

Ledige i farezonen for at miste dagpenge får en hurtig og ekstraordinær hjælp til at undgå at komme på kontanthjælp.

Landets jobcentre bakker nemlig i vid udstrækning op om regeringens akutpakke, der skal redde de tusindvis af ledige, der står til at mærke konsekvenserne af dagpengeperiodens halvering fra fire til to år.

Et rundspørge, som Danske Kommuner har foretaget, viser, at tre ud af fire jobcenterchefer mener, akutpakken giver mening.

Til gengæld tror seks ud af ti, at kommunerne får problemer med at afsætte ressourcer til at gennemføre regeringens ønske om en håndholdt indsats.

- Det kræver mere mandskab at lave denne særlige indsats, da der samtidig er kommet en ændring af mulighederne for at tilbyde jobsøgningsforløb. Det betyder, at der skal afsættes ekstra konsulenter til opgaven. Konsulenter vi ikke har, påpeger afdelingsleder Nikolaj Stage Jensen i Aabenraa Kommune.

Jobcentercheferne giver også udtryk for et vist forbehold over for det mere målrettede samarbejde med a-kasserne.

- Vi er noget bekymrede over, at a-kassen har mulighed for at visitere den ledige til jobcenteret, hvis man vurderer, at der skal en mere intensiv indsats til. Der er en risiko for, at a-kasserne vil blive fristet til at vurdere, at der skal en særlig indsats til alle, siger Nikolaj Stage Jensen.

Formand for Kommunernes Landsforening Erik Nielsen (S) understregede i forbindelse med aftalen om akutpakken, at ansvaret for at hjælpe de ledige ikke alene er kommunernes.

- Vi vil gøre alt for, at så få som muligt falder ud af systemet. Men det forudsætter, at alle ansvarlige parter - også lønmodtagere og arbejdsgivere - løfter i samlet flok, sagde han.

Danske Kommuner har forgæves forsøgt at få beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) kommentar.

 

Dagens Gossip