Jobcentre vil rette fokus mod virksomheder

Undersøgelsen viser også, at der ifølge de fleste jobcentre allerede bliver fokuseret på samarbejdet med erhvervslivet. Mere end 75 procent af jobcentrene siger, at de har et samarbejde kørende med mindst 25 procent af de lokale virksomheder.

Formanden for Kommunernes Landsforenings Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Jacob Bundsgaard (S), er ikke overrasket over, at jobcentrene vælger at rette fokus mod erhvervslivet.

»Vi ved, at mange kommuner i de seneste år har optrappet deres samarbejde med de private virksomheder – også på tværs af kommunegrænser. Dels vil de gerne yde en bedre service over for virksomhederne, og dels giver det de allerbedste muligheder for, at de ledige kommer i job. Vi ved jo, at løntilskud og aktivering i private virksomheder er det mest effektive instrument til at få ledige i job,« siger Jacob Bundsgaard, der også er borgmester i Aarhus, ifølge Momentum.

Men der er stadig noget tilbage at ønske i samarbejdet mellem det private erhvervsliv og jobcentrene, understreger Jørgen Bang-Petersen, der er chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening.

»Jobcentrene skal blive endnu bedre til at efterkomme virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft. Virksomhederne har især svært ved at finde medarbejdere til de job, som har ubekvemme arbejdstider eller måske ikke giver så høj en løn. Der skal jobcentrene sørge for, at de ledige er motiverede og klar til at tage de job. Det er en ret afgørende service til virksomhederne, at de kan få folk til alle job,« siger chefkonsulenten.

 

Dagens Gossip