Jobreform skal lokke ledige i arbejde

Men hvis danskerne genvælger Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, kan de se frem til gensyn med det omstridte loft. Under sin tale ved Venstres landsmøde i Odense lørdag, præsenterede partiformanden og statsministerkandidaten en ny reform, JobReform 2015, der indebærer et comeback til kontanthjælpsloftet.

Den klare målsætning for Venstre er at uddybe forskellen mellem lønnen på arbejde og passiv forsørgelse, så det altid vil kunne betale sig at arbejde.

»I dag er der tusindvis af kontanthjælpsmodtagere, der modtager mere end hvad der svarer til en lønindkomst på 250.000 kroner fra det offentlige. Det er 30.000 mere end mange butiksansatte. Det er ikke rimeligt,« fastslår Lars Løkke Rasmussen.

Bliver Venstres plan en realitet, får vi en gensyn med et lettere revideret kontanthjælpsloft. Et moderne kontanthjælpsloft, som partiformanden udtrykker det.

»Et nyt, moderne kontanthjælpsloft skal fastsætte et loft over, hvor meget man kan modtage i offentlige ydelser. Ud over kontanthjælpen kan der eksempelvis være tale om boligsikring, særlig støtte, børnecheck, børnetilskud og en række enkeltydelser,« fortæller Lars Løkke Rasmussen.

De udgifter til overførsler, som loftet sparer, skal i stedet bruges til at lette skatte for de lavtlønnede danskere, så det bliver endnu mere attraktivt at tage et arbejde.

»Danskerne ved, at det er urimeligt, hvis det ikke kan betale sig at arbejde,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Finansieringen til Venstres moderne kontanthjælpsloft er endnu ikke på plads, erkender han.

»Forslaget er endnu ikke færdigudviklet, men der er god tid til at komme mere omkring. Måske vil er det rimeligt, at tilskud, der relateres til sundhed, kan fritages fra loftet,« siger Venstre-formanden.

Hos Socialdemokraterne har politisk ordfører Magnus Heunicke (S) dog kun et skuldertræk til overs for Venstres jobreform, som han betegner som meget ukonkret.

»Selvfølgelig skal det kunne betale sig at arbejde, men før vi kan have en debat om Løkkes forslag, er vi nødt til at vide, hvor han vil skære. Hvad vil konsekvenserne være for de børnefamilier, der lige nu går og tænker på, om de overhovedet kan få råd til børnenes nye flyverdragter,« siger Magnus Heunicke.

Han påpeger, at regeringen allerede har sikret, at det vil kunne betale sig for folk på overførselsindkomst at tage et lavtlønnet arbejde.

»Med vores reform vil der hvert år frem til 2022 være flere, for hvem det vil kunne betale sig at arbejde. Vi kommer længere, end Anders Fogh og Lars Løkke nogensinde er kommet,« siger Heunicke, der tvivler på, at Socialdemokraterne vil kunne støtte et nyt kontanthjælpsloft, moderne eller ej.

»Det er med til at fastholde de mest udsatte familier i en umulig situation. Det er ikke vores udgave af solidarisk velfærd,« siger S-ordføreren.

Venstres landsmøde fortsætter søndag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip