Jobrotation bør tælle med i optjening af ny dagpengeret

Jobrotation skal tælle som ethvert andet vikariat for ledige, mener arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget i Varde Kommune, og sammen med det lokale beskæftigelsesråd, har de bedt beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), om at kigge på reglerne for at genoptjene dagpengeretten.

De nuværende regler er nemlig en barriere for at hjælpe de 180 ledige fra Varde Kommune, der er i fare for at falde ud af dagpengesystemet:

- Jobrotation er et rigtig godt værktøj til at opkvalificere virksomhedernes medarbejdere, og samtidig få nogle andre ind på arbejdsmarkedet igen. Og så er det ærgerligt, når reglerne forhindrer os i at bruge værktøjet over for dem, der har allermest brug for en hjælpende hånd, siger formand for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget Thyge Nielsen (V).

Med dagpengereformen kræver det et års arbejde at optjene en ny dagpengeperiode. Og et vikariat i et jobrotationsprojekt tæller ikke med i regnskabet, selv om jobrotation er et vigtigt element i regeringens akutpakke:

I et fælles brev til ministeren, skriver udvalget og beskæftigelsesrådet:

"Det virker forkert. Det er ikke rimeligt, at en ledig skal tvinges til at foretage en risikovurdering ved indgangen til et vikarjob i et rotationsprojekt. Det er heller ikke rimeligt over for virksomhederne, som får en vikar, der vil være mere engageret i at finde et ”rigtigt” vikarjob.”

Varde Kommune har gode erfaringer med jobrotation, hvor arbejdsgiveren får støtte til vikarlønnen. Foreløbig har omkring 150 medarbejdere fra private og kommunale arbejdspladser i Varde Kommune uddannet sig i jobrotationsprojekter, mens omkring 50 vikarer har passet deres arbejde.

Inden længe skal yderligere 40 social- og sundhedshjælpere på efteruddannelse, og det vil give arbejde til 20 vikarer.

 

Dagens Gossip