Jønke er blevet millionær i bibliotekspenge

Helt præcist har Jønke fået 1.024.263,75 kroner biblioteksafgift. Det viser en opgørelse fra Kulturministeriet ifølge Metroxpress.

Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), mener, det er et problem, at »kriminelle forfattere« tjener offentlige kroner på at skrive om deres oplevelser.

»Denne type litteratur kan være med til at forherlige både folk og metoder i kriminelle kredse. Og en konsekvens kan være, at det tiltrækker unge mennesker, fordi de får tegnet et ensidigt og positivt billede af en forvrænget virkelighed,« siger han til Metroxpress.

Han er dog ikke klar til at gøre som i USA og Australien, der har lukket den offentlige kasse i, så udgivelser om kriminelle forhold ikke får statsstøtte.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Martin Henriksen håber, at man kan finde en gylden middelvej, mens Socialdemokraterne slet ikke har lyst til at gå ned af den vej.

»Vi kan ikke begynde at stigmatisere mennesker, bare fordi de tidligere har været straffet. Og det vil det være, hvis vi går ind og censurerer i forhold til de emner, der må skrives om,« siger kulturordfører Mogens Jensen (S) til Metroxpress.

 

Dagens Gossip