Jørgen de Mylius: Emmelies melodi overstrålede alt andet

 

»Den melodi overstrålede jo alt andet. Jeg synes, den havde alt det, den skulle have. Den var både dansk og meget international samtidig. Men det er svært at sætte ord på, hvad det er, der sker, når magien er der. Men det var den,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

»Den havde nogle islæt af folklore fra andre lande også, og det har altså gjort, at de også kunne lide den i Serbien, Spanien og i Rusland. Og det er altså det, der skal til,« tilføjer han.

Og så er 20-årige Emmelie de Forest en dygtig kunstner, mener Jørgen de Mylius.

»Hun er jo en charmerende, dygtig og køn pige, der bare kan det der. Og så var hun meget afslappet, synes jeg. Man kunne se, hun tænkte på noget rart, og hun gav et show, der ikke var overstyret,« siger han.

Spørgsmål: Hvis du nu får en opringning fra DR, er du så klar på en værtstjans, når showet skal afholdes i Danmark næste år?

»Arh, men det gør jeg nu nok ikke, skal du se. Jeg fik jo ikke nogen opringning dengang i år 2000. Men omvendt - da jeg så, at værterne skulle sige deres replikker på vers, var jeg egentlig glad nok for det. Det har jeg aldrig følt mig tryg ved,« svarer Jørgen de Mylius, der har været vært for det Danske Melodi Grand Prix 11 gange og kommentator på Det Europæiske Melodi Grand Prix 24 gange.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook

Siden han debuterede som vært ved det danske Melodi Grand Prix i 1978, er hans kærlighed til sangkonkurrencen ikke blevet mindre.

»Det har vist sig, at Melodi Grand Prix’et har været noget af det, der kan forene Europa. De skændes jo om så mange andre ting - alt lige fra flygtninge til politiske regler om det ene og det andet. Men er der noget, vi kan forenes om, så er det musik,« siger han.

Danmark har vundet Det Europæiske Melodi Grand Prix to gange før: I 1963 med Grethe og Jørgen Ingman med Dansevise og i 2000 med Brødrene Olsen med Fly on the Wings of Love.

 

Dagens Gossip