Jørgen Glistrup var i svært dilemma om Parken-kurs

En af hovedpersonerne i sagen om kursmanipulation i Parken, tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup, befandt sig ofte i noget af et dilemma i sin tid i toppen af selskabet.

- Som direktør i et børsnoteret selskab ønsker man sig jo, at ens kurs går op. Derfor er det glædeligt, når det sker, forklarer Jørgen Glistrup i Københavns Byret.

- Men på den anden side ønsker jeg at få dækket behovet for egne aktier så billigt som muligt, siger han til senioranklager Jan H. Hansen, der onsdag afspiller optagelser af telefonsamtaler mellem Jørgen Glistrup og en aktiehandler i FIH Erhvervsbank fra 2007.

Samtalerne blev optaget af FIH Erhvervsbank, som på det tidspunkt stod for Parkens aktiekøb, men kun Jørgen Glistrups stemme kan høres.

Han har tidligere forklaret, at samtalerne typisk gik ud på, at dealeren orienterede om udviklingen på kursen på Parkens aktier i forhold til resten af markedet.

I en samtale den 9. november 2007 udbryder Jørgen Glistrup om kursen:

- Hold kæft, det er lavt.

- Vores aktier er faldet meget mere end markedsgennemsnittet, siger han og spørger ind til, om der er rygter i markedet, der kan forklare den lave kurs.

I en anden samtale fra 14. november siger Jørgen Glistrup om kursen:

- 1220 - det var ikke imponerende.

- Det er jo nemt at få den til at stige efter så mange tæv, siger han.

En stor del af samtalerne går ud på, at Jørgen Glistrup fortæller bankmanden, hvor mange af Parkens aktier han skal købe og til hvilken kurs. Typisk sætter direktøren en grænse for den maksimale kurs, han vil købe til.

Direktøren havde til opgave at opkøbe selskabets aktier blandt andet til at dække optionsordninger til ledende medarbejdere.

- Der er mange dilemmaer her i livet. Jeg synes netop, at jeg kan vise, at jeg har sparet Parken for et tocifret millionbeløb ved at købe så billigt som muligt, siger Jørgen Glistrup.

Han havde som direktør selv en optionsaftale, og senioranklager Jan H. Hansen spørger, om den ikke blev mere gunstig for direktøren, des højere kursen på Parkens aktier var.

- Det er jo det, der er med en optionsaftale. At man forhåbentlig kan score en gevinst på et senere tidspunkt. Det er jo en form for bonusordning, siger Jørgen Glistrup.

Både Jørgen Glistrup og daværende bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder og risikerer fængsel i op til fire år. Begge nægter sig skyldige.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip