Johan Lange klar til job i Danmark

Han bærer det, der ligner den største blåstempling blandt danske trænere. Johan Lange blev kaldt fremtidens mand i FC København, før han sagde ja til at blive Ståle Solbakkens højre hånd i Championship-klubben Wolverhampton.

Det ligner en tanke, at det bliver den 33-årige københavner, der skal afløse Jess Thorup i Esbjerg til sommer. Cheftræner-sædet bliver ledigt, når han rejser for at træne U21-landsholdet.

- Jeg vil ikke kommentere konkret på Esbjerg. Men objektivt vil jeg sige, at ethvert job som af den type er attraktivt for en dansk træner med ambitioner, siger Johan Lange, der siden fyringen i Wolverhampton i januar har været på udkig efter det rette job.

Ydermere matcher Esbjergs spilsystem, en 4-4-2 med hurtige omstillinger, det Johan Lange har terpet til hudløshed med truppen i FC København.

Efter at have fungeret som betroet assistent for både Ståle Solbakken og Carsten V. Jensen i FCK, er han nu klar til selv at tage ansvaret som cheftræner.

- Jeg føler selv, at jeg er klar til at blive cheftræner. Men jeg vil heller ikke afvise det, hvis jeg bliver tilbudt det rigtige job som assistent. Jeg er stadig ung og føler ikke noget tidspres i forhold til at blive cheftræner. Det vigtigste er at finde et sted, hvis ambitioner svarer til mine, og hvor jeg kan arbejde med dygtige kolleger. Det kan man både som chef og assistent, fortæller han.

Johan Lange forklarer, at han ikke ser et dansk job som et skridt i den forkerte retning, efter at have arbejdet på den næststørste scene i England.

- Jeg kunne sagtens se mig selv arbejde i en dansk klub igen. Det ville være lige lovlig arrogant, hvis jeg aldrig ville arbejde i Danmark igen efter kun et halvt år i Wolverhampton. Det ville være at sætte sig selv op på noget af en piedestal.

- Det skal selvfølgelig være den bedst mulige klub i Danmark. Som cheftræner er der kun få stillinger i Superligaen. Der er også gode, ambitiøse klubber i 1. division. Men det vigtigste er, at klubben har fremdrift, ambitioner og et drive. At de brænder for at blive bedre, siger Johan Lange, der til sin store tilfredshed har bemærket en vis interesse siden fyringen i England.

- Men jeg er da så heldig, at der er folk, der har bemærket, at jeg ikke er ansat lige i øjeblikket, lyder det fra træneren med det fine, blå stempel.

 

Dagens Gossip