Johanne savnede dagpengeløsning i åbningstale

02/10/2012 16:29

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde ingen gode nyheder til de tusindvis af langtidsledige, der om kort tid overgår til en uvis skæbne på kontanthjælp.

Regeringen satser på, at akutpakken med en styrket indsats på landets jobcentre kan redde nogle af de ledige, der ellers står til at blive ramt af skattereformens halvering af dagpengeperioden.

Men Enhedslisten, der har stillet en løsning af situationen som en betingelse for at indgå en finanslovsaftale med regeringen, var ikke begejstrede for fraværet af signaler fra statsministeren.

- Problemet med manglen på arbejdspladser og manglen på et sikkerhedsnet til at gribe de mennesker, der mangler et arbejde, det synes jeg ikke fyldte ret meget i statsministerens åbningstale, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til Newspaq.

Regeringspartiet SF får om 11 dage en ny formand. Ifølge baglandsmålinger tyder det på at blive Anette Vilhelmsen, der har stillet sig kritisk i forhold til regeringsgrundlaget og fastholdelsen af dagpengestramningerne.

Men Anette Vilhelmsen mente efter åbningstalen ikke, at statsministeren kunne have håndteret spørgsmålet anderledes, end hun gjorde.

- Jeg synes, dagpengemodtagere kan være fortrøstningsfulde, fordi vi har så stærk en fokusering på at skabe arbejdspladser, og på at virksomhederne kan etablere sig, på uddannelse og jobrotation. Og dagpengestramningerne ligger jo fast i en aftale, så der kunne ikke være så meget nyt fra statsministeren, siger hun til Newspaq.