Johanne Schmidt håber på hurtig dagpengeaftale

20/05/2013 13:59

BNB

Nyheder
Hos Enhedslisten håber partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), at der meget hurtigt bliver indgået en aftale. »Jeg håber i den grad, at vi kan indgå en aftale så hurtigt som muligt, for det haster med den her ordning. Det er 1. juli, at de her mange tusinde mennesker står til at falde ud af dagpengesystemet, og jeg tror, der sidder mange mennesker rundt om i Danmark, der er spændte på, hvad vi kommer frem til,« siger Johanne Schmidt-Nielsen. Regeringen har i sit dagpengeudspil præsenteret en ny arbejdsmarkedsydelse, som skal hjælpe de folk, der er ved at miste deres dagpenge. Finansieringen til den ydelse skal blandt andet komme fra et højere kontingent hos landets a-kasse-medlemmer. Det er her, den største knast mellem regeringen og dens støtteparti findes. »Det, mener vi i Enhedslisten, er uacceptabelt, og det er det store stridspunkt. Man fik som bekendt heller ikke rabat på kontingentet til a-kassen, da Lars Løkke (V), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Margrethe Vestager (R) forringede dagpengeordningen,« siger Johanne Schmidt-Nielsen med henvisning til dagpengereformen fra 2010. Enhedslisten har i de seneste dages forhandlinger med regeringen peget på flere forskellige finansieringsmuligheder, siger hun. »Vi har en lang række bud på, hvor finansieringen kan komme fra. Jeg tror, at alle ved, at vi i Enhedslisten synes, det var spild af penge at give de store virksomheder skattelettelser,« siger Johanne Schmidt-Nielsen. »Derudover har vi et aktiveringssystem, hvor man bruger en masse milliarder kroner på aktivering, der primært har til formål at genere mennesker, der har fået en fyreseddel. Så vi har mange bud, men der skal jo findes en enighed,« siger hun. Cirka 30.000 personer står til at falde ud af dagpengesystemet i år.

Mest læste i dag

Hos Enhedslisten håber partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), at der meget hurtigt bliver indgået en aftale.

»Jeg håber i den grad, at vi kan indgå en aftale så hurtigt som muligt, for det haster med den her ordning. Det er 1. juli, at de her mange tusinde mennesker står til at falde ud af dagpengesystemet, og jeg tror, der sidder mange mennesker rundt om i Danmark, der er spændte på, hvad vi kommer frem til,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Regeringen har i sit dagpengeudspil præsenteret en ny arbejdsmarkedsydelse, som skal hjælpe de folk, der er ved at miste deres dagpenge. Finansieringen til den ydelse skal blandt andet komme fra et højere kontingent hos landets a-kasse-medlemmer.

Det er her, den største knast mellem regeringen og dens støtteparti findes.

»Det, mener vi i Enhedslisten, er uacceptabelt, og det er det store stridspunkt. Man fik som bekendt heller ikke rabat på kontingentet til a-kassen, da Lars Løkke (V), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Margrethe Vestager (R) forringede dagpengeordningen,« siger Johanne Schmidt-Nielsen med henvisning til dagpengereformen fra 2010.

Enhedslisten har i de seneste dages forhandlinger med regeringen peget på flere forskellige finansieringsmuligheder, siger hun.

»Vi har en lang række bud på, hvor finansieringen kan komme fra. Jeg tror, at alle ved, at vi i Enhedslisten synes, det var spild af penge at give de store virksomheder skattelettelser,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

»Derudover har vi et aktiveringssystem, hvor man bruger en masse milliarder kroner på aktivering, der primært har til formål at genere mennesker, der har fået en fyreseddel. Så vi har mange bud, men der skal jo findes en enighed,« siger hun.

Cirka 30.000 personer står til at falde ud af dagpengesystemet i år.