Johanne Schmidt-Nielsen bakker op om skat på 100 procent

Partiets synspunkter vækker opsigt. Af partiprogrammet fremgår det blandt andet, at norske statsborgere, der tjener over 1,5 millioner kroner, skal betale alt derover til skattevæsenet - det vil sige en beskatning på 100 procent af al indkomst over 1,5 millioner kroner.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

I annoncen, der er trykt i avisen »Klassekampen«, er Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen citeret for at sige, »at selv om »Rødt« kun får et mandat, så vil det gavne hele venstresiden. Politisk indflydelse handler om mere end mandater. Det handler også om at sætte vigtige spørgsmål på dagsordenen.«

Foruden den partiets beskatningspolitik fremgår det ifølge BT også af partiprogrammet, at »Rødt« vil indføre et totalt forbud mod pornografi, lige som alle arbejdsløse nordmænd og studerende skal have en borgerløn. I uddannelsessystemet skal eleverne kunne gå hjem fra skole uden nogensinde at have lektier for, og så vil partiet afskaffe fængselsstraf til asylansøgere, der bryder loven.

Det norske valg endte med, at det norske parti ingen mandater fik. BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Dagens Gossip