Johanne Schmidt revser Helle Thornings plan

Harmonien er for alvor brudt i den røde lejr, hvor Enhedslisten nu langer kraftigt ud efter regeringen.

Det er den nye konkurrenceevnepakke, som regeringen i dag har præsenteret, der bringer sindene i kog hos støttepartiet.

Under parolen "regeringens plan er en jobdræber - ikke en jobskaber" går Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen i kødet på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Hvis man tager penge, som skulle have været brugt til offentlige investeringer, og i stedet bruger dem på selskabsskattelettelser, så koster det tusindvis af arbejdspladser. Og det er Ifølge regeringens egne tal. Dermed er der ikke tale om en jobskaber, men om en jobdræber, siger Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse.

- Så regeringen plan er ikke bare dybt asocial fordi den tager penge fra dem, der har mindst og bruger dem til skattelettelser til store virksomheder. Den spiller også fallit i forhold til at skabe job, raser Enhedslisten videre.

Enhedslisten mener, at regeringen giver sig i kast med dyre og dårlige løsninger.

- Alle økonomer er enige om at selskabsskattelettelser er én af de dyreste måder overhovedet at skabe job. Alligevel vælger regeringen præcis den løsning. Det er uforståeligt, siger den politiske ordfører.

De private arbejdspladser, som regeringen vil skabe i forlængelse af mere vækst i den private sektor koster i den anden ende, mener støttepartiet.

- Regeringens planer om at skære i den offentlige vækst betyder færre hjemmehjælpere til vores ældre medborgere, færre voksne i vores børnehaver og færre sygeplejersker på hospitalerne. Det var det modsatte af hvad regeringen lovede, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun opfordrer nu utilfredse SF'ere og socialdemokrater til at vise deres vrede over for regeringen.

 

 

Dagens Gossip