Johanne Schmidt: Rokade får ingen betydning

Det mener regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten.

»Jeg tror i bund og grund ikke, det får den store betydning for den almindelige borger i Danmark, om det er den ene eller den anden minister, der sidder på posten, og jeg tror sådan set heller ikke, det får nogen betydning for regeringen,« siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø).

»Det, der betyder noget, og det der kan mærkes, er hvilken politisk linje, der føres. Der kan godt gå lidt sportskommentator i den, når der er regeringsrokade, og det er også fint nok, men i sidste ende er det ikke afgørende, hvem der sidder som fødevareminister, men hvilken politik, der bliver ført,« siger hun.

Johanne Schmidt-Nielsen håber derfor, at regeringen vil fortsætte det arbejde, man lavede sammen med Enhedslisten, da man i foråret lavede en midlertidig løsning om uddannelse og arbejdsmarkedsydelse til udfaldstruede dagpengemodtagere.

»Jeg håber, at regeringen har brugt sommerferien på at tænke sig om, og jeg håber meget, at de har lært af det forløb, der var omkring dagpengemodtagerne og den aftale, som regeringen og Enhedslisten lavede sammen i pinsen, hvor man efter en meget lang og sej kamp fandt en midlertidig løsning for de her mange mennesker, der stod til at miste deres indtægt,« siger hun.

»Det blev regeringen belønnet for, og jeg håber, de vil fortsætte den linje, og at det ikke var en enlig svale,« lyder det.

At SF-formand Annette Vilhelmsen (SF) skifter Erhvervs- og Vækstministeriet ud med Social- og Integrationsministeriet får heller ingen nævneværdig betydning for den social- og integrationspolitik, regeringen fører, vurderer Johanne Schmidt-Nielsen.

»Det er muligt, at Annette Vilhelmsen som formand for SF får en lidt bedre platform at tale ud fra, og at hun bliver lidt mere synlig. Det er SF helt sikkert glade for, og selvfølgelig kan man også sætte sit personlige præg, men i sidste ende er det ikke personerne, der er afgørende,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Dagens Gossip