Johanne til Thorning: Skaf flere job

Regeringen har slet ikke skabt nok job med sin kickstart. Derfor bør den forbedre den kollektive trafik og renovere offentlige bygninger og lade være at fyre hjemmehjælpere, sygeplejersker, folkeskolelærere og andre offentligt ansatte.

Sådan siger Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen om nytårstalen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt.

- Kickstarten var ikke nok. Der er brug for en langt mere offensiv linje til at skabe nye arbejdspladser i Danmark. Både i det offentlige og private. Man kunne også efterlyse omstillingsparathed hos regeringen i dagpengesystemet, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Det passer ifølge hende ikke, at ledige får job, før de mister dagpenge. Det lovede både VK-regeringen og S-R-SF-regeringen, da perioden blev halveret til to år, og optjeningen fordoblet til 52 uger, påpeger hun.

- Derfor sidder tusindvis med bankende hjerter, fordi de står til at miste deres dagpenge og falde ud af systemet. Hvis man tager fejl, skal man også være villig til at rette op på de fejl, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Nytårstalens største mangel er efter hendes opfattelse, at Helle Thorning-Schmidt ikke forklarer, hvordan der kan skabes flere job i Danmark. Statsministerens ord og handling hænger ikke sammen, mener hun.

- Skattereformen øger uligheden i samfundet. Forringelsen af dagpengesystemet forringer markant trygheden i Danmark. Som statsminister er det oplagt at bruge sin magt til at lave et dagpengesystem, som skaber tryghed, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslisten vil skabe job ved at efterisolere offentlige bygninger, stoppe fyringer på plejehjem og daginstitutioner samt forbedre busser og tog, påpeger hun.

- Thorning sagde noget klogt før valget. Man kan ikke spare sig ud af krisen, men investere sig ud, siger hun.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip