Johnny Nim fylder 60 år i morgen

Johnny Nim er Esbjerg-dreng, og han var heller aldrig i tvivl om, hvor han skulle have base, da han i 1988 besluttede at etablere den første af en stribe fagforeninger, det der i dag er samlet under Det Faglige Hus med cirka 95.000 medlemmer i både fagforening og a-kasse.

Johnny Nim blev som 16-årig ansat som postbud i det daværende Post- og Telegrafvæsnet, hvor han hurtigt engagerede sig i faglige arbejde. Han blev som bare 18-årig valgt som tillidsrepræsentant for Esbjergs postbude og bestred denne tillidspost, indtil han i 1982 skiftede til et job som forbundssekretær i Teknisk Landsforbund. Det varede som sagt i 6 år, indtil han gik egne veje.

Nim er i dag landsformand i fagforeningen samt bestyrelsesformand i Det Faglige Hus A-kasse. Desuden er han ansat som forretningsfører for Det Faglige Hus.

Johnny Nim var sideløbende med sine tillidsposter Dansk Postforbund og Teknisk Landsforbund kredsformand i Socialdemokratiet i Esbjerg. Han har også på dette punkt flyttet sig siden dengang og har en gang kandideret til Esbjerg Byråd for de konservative.

Fødselaren er vild med sport, og flere elite- og amatørklubber nyder godt af sponsorater fra Det Faglige Hus. Johnny Nim er således også bestyrelsesmedlem i Viborg HK og EfB Elite A/S. Endvidere er han bestyrelsesformand i Dansk Forsikrings Agentur.

Han er gift med Birret, der er uddannet lærer, og han har 7 børn i alderen 15-33 år fra dette og et tidligere ægteskab. Det er en meget rejselysten familie, men der står dog oftest Tyrkiet på flybilletterne. Johnny Nim har sammen med en tyrkisk kompagnon opført 600 lejligheder i Alanya, men er i dag eneejer af selskabet Nimkar A/S.

Fødselsdagen markeres med en reception i loungen på Blue Water Arena fredag den 8. marts fra kl. 13.00, hvor Det Faglige Hus også fejrer 25 års jubilæet for både organisationens og dens stifter. Her alle velkomne.

 

Dagens Gossip