Johnny Weltz: Lance fik mig til at skride

Johnny Weltz, der i dag er sportsdirektør hos Garmin-holdet, fortæller til DR Sporten, at han i sin tid forlod Lance Armstrong og US Postal-holdet på grund af den dopingkultur, der var hos amerikanerne.

- Det var helt klart en del af det. Lance rykker ind med en hel stab af mennesker, som jeg ikke kan stå inde for, og det vil jeg ikke være en del af, siger Johnny Weltz.

Ordene kommer efter, at Armstrong natten til fredag dansk tid over for talkshow-værten Oprah Winfrey indrømmede at have dopet sig i sin karriere - blandt andet under sine syv Tour de France-sejre fra 1999 til 2005.

- Det var en kultur i cykelsporten på det tidspunkt, og alle vidste, hvad der foregik. Man hørte hele tiden noget i korridorerne, og hvem der gik til hvem.

- Så man vidste, hvordan tingene udviklede sig. Man kunne se, når nogle ryttere gjorde forbavsende fremskridt, så kunne man lægge to og to sammen. Sådan var det miljø, og alle instanser vidste, hvad der foregik på det tidspunkt, siger Johnny Weltz.

Armstrong er blevet frataget sine Tour-sejre på baggrund af en rapport fra det amerikanske antidopingagentur, Usada.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip