Jomfru Ane Parken i Aalborg får Nordic Green Space Award

04/10/2013 11:34

Elo Christoffersen

Nyheder
På tirsdag modtager Aalborg Kommune Nordic Green Space Award for Jomfru Ane Parken i Aalborg. Nordic Green Space Award er et nordisk kvalitetsstempel for park- og naturområder og kan sammenlignes med Michelin stjernerne. Parken er blevet bedømt af en uafhængig dommerkomite med fagfolk, eksperter og lægfolk. Jomfru Ane Parken er blevet målt med særlig fokus på parkens funktionalitet og mulighed for oplevelse. Desuden er de rekreative og sociale aspekter samt landskab og æstetik vægtet højt. Parken har fået en meget flot bedømmelse og i bedømmelsen står blandt andet: - Den rekreative udnyttelse er imponerende og modige idemagere, visionære politikere og en fremsynet forvaltning fortjener et stort skulderklap. Jomfru Ane Parken kunne være blevet til på et lavere budget og med mindre ambitioner. Men det er netop de mange rekreative muligheder og de mange designløsninger, der hæver parken fra det ordinære til det særlige. Jomfru Ane Parken er Aalborgs mest besøgte park med omkring 800.000 mennesker om året, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen har nu to parker med Nordic Green Space Award, da man i 2012 modtog en udmærkelse for Østre Anlæg i Aalborg. Se billederne nedenunder...

Mest læste i dag

På tirsdag modtager Aalborg Kommune Nordic Green Space Award for Jomfru Ane Parken i Aalborg.

Nordic Green Space Award er et nordisk kvalitetsstempel for park- og naturområder og kan sammenlignes med Michelin stjernerne. Parken er blevet bedømt af en uafhængig dommerkomite med fagfolk, eksperter og lægfolk.

Jomfru Ane Parken er blevet målt med særlig fokus på parkens funktionalitet og mulighed for oplevelse. Desuden er de rekreative og sociale aspekter samt landskab og æstetik vægtet højt.

Parken har fået en meget flot bedømmelse og i bedømmelsen står blandt andet:

- Den rekreative udnyttelse er imponerende og modige idemagere, visionære politikere og en fremsynet forvaltning fortjener et stort skulderklap. Jomfru Ane Parken kunne være blevet til på et lavere budget og med mindre ambitioner. Men det er netop de mange rekreative muligheder og de mange designløsninger, der hæver parken fra det ordinære til det særlige.

Jomfru Ane Parken er Aalborgs mest besøgte park med omkring 800.000 mennesker om året, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har nu to parker med Nordic Green Space Award, da man i 2012 modtog en udmærkelse for Østre Anlæg i Aalborg.

Se billederne nedenunder...