Jonas Breum om sin karriere: Jeg ville stoppe hvis jeg kunne

Han har været en del af den danske musikbranche i mere end ti år og har hevet femstjernede anmeldelser hjem på stribe. Alligevel bliver 35-årige Jonas Breum sjældent genkendt på gaden.

Det folkelige gennembrud er nemlig udeblevet for musikeren, der foruden en fortid i bands som Coolsville og Breumm også har et soloalbum i bagagen. Nu er han aktuel med sit andet soloalbum, men heller ikke denne gang jagter han gennembruddet.

- Jeg vil selvfølgelig gerne spille for fulde huse, hvem vil ikke det, men det er ikke sådan, at jeg løber efter en bus, der hedder succes, siger han til Ritzau Fokus.

Og så har den udeblevne berømmelse i øvrigt både fordele og ulemper, fremhæver han.

- Det har påvirket mig på den måde, at jeg ikke kan leve af at spille musik. Men det har også påvirket mig sådan, at jeg bliver ved med at være sulten. Der er noget enormt stimulerende ved at have den her "nu skal jeg vise dig-energi", siger Jonas Breum.

Til hverdag arbejder han som tekstforfatter på Det Kongelige Teater, og selvom han allerede som 25-årig indså, at det ville være en god idé at koncentrere sig om studierne og stoppe med at forsøge at leve af musikken, så kan han ikke vende den ryggen.

- Mine jævnaldrende bliver læger, køber huse og har solide karrierer. Det har jeg valgt fra, fordi jeg ikke kan lade være med at lave musik. Hvis jeg kunne lade være, så gjorde jeg det, siger han og forsøger at sætte ord på, hvorfor han er nødt til at producere musik.

- Jeg har bare brug for at lave et soundtrack til mit liv. Det kan man nok sige alt muligt psykologisk om, men sådan er det bare. Jeg er allermest lykkelig, når jeg lige har skrevet en sang, hvor det lykkedes mig at etablere en stemning.

Selvom anerkendelsen gennem årerne er strømmet ind fra de danske anmeldere, så gør Jonas Breum det klart, at en god anmeldelse i bund og grund er lige så ligegyldig som en dårlig anmeldelse. For når man hverken jagter succes eller penge, så er det kun en form for anerkendelse, der tæller.

- Det er virkelig dejligt at gå fra scenen og møde mennesker, som har haft en god aften. Og det er der, at anerkendelsen virkelig ligger for mig. Det er lyset i folks øjne, og det behøver ikke at være lyset i 1000 menneskers øjne. Engang var der en, der skrev til mig, at han var gået fra sin mors begravelse med min musik i ørerne, og han havde lyst til at dele med mig, at det havde betydet noget. Det, synes jeg, er megastærkt, siger Jonas Breum.

Hans andet soloalbum, "Vin og Våben", kommer på gaden 27. april i 500 eksklusive eksemplarer.

Ritzau Fokus

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip